چک لیست کمپینگ و 6 نکته مهم در نوشتن آن

خانه » بلاگ » چک لیست کمپینگ و 6 نکته مهم در نوشتن آن

شش نکته مهم در نوشتن چک لیست کمپینگ

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های هر مسافری قبل از سفر، وسایلی است که باید با خودش ببرد و در سفر کمپینگ این دغدغه تبدیل به چیزی به نام چک لیست کمپینگ، چک لیست طبیعت گردی، چک لیست سفر کمپینگ یا نکات کمپینگ می‌شود.

این دغدغه وقتی بحث به کمپینگ می‌رسد، نگرا‌ن‌کننده‌‌تر هم می‌شود. جاگذاشتن هر چیز کوچکی در سفر کمپینگ می‌تواند سفر را برای افراد، ناخوشایند، سخت و یا حتی خطرناک کند. بهترین راه برای برطرف‌ کردن کلیه نگرانی‌ها پیش از سفر با ون کمپر، و جلوگیری از جا گذاشتن وسایل، درست‌ کردن چک‌لیست کمپینگ است.

برای درست‌ کردن چک‌لیستی از نکات کمپینگ باید به مواردی مثل اینکه قصد سفر به چه جایی را دارید و در چه فصلی و قصد دارید برای چند روز در مقصد خود بمانید، توجه کنید. بر اساس این اطلاعات و نسبت به درست‌ کردن چک لیست کمپینگ اقدام کنید.

ما در این مقاله سعی داریم که نحوه درست کردن چک‌لیست و آیتم‌هایی که نیاز است در نوشتن چک‌لیست مورد توجه قرار دهید را، به شما یادآوری کنیم. یک چک‌لیست کمپینگ کلی هم به‌عنوان پایه و نمونه هم برای شما در این عنوان نوشته‌ایم.

اگر قصد دارید مجددا وسایلی که برای کمپینگ برداشته‌اید را  چک‌ کنید؛ یا می‌خواهید یک بار برای همیشه نوشتن چک‌لیست برای هر سفری که می‌روید را یاد بگیرید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

نوشتن چک لیست کمپینگ برای سفر کمپینگ

چک لیست کمپینگ و اهمیت نوشتن آن

چک‌لیست کمپینگ از دو جهت دارای اهمیت است. یکی از این‌ جهت که می‌تواند نگرانی‌های شما را برای سفر رفتن کم کند و دیگری اینکه باعث نظم پیدا کردن برنامه سفر شما می‌شود. برای نوشتن چک لیست طبیعت گردی نیاز است که شما بدانید:

  • کجا می‌روید؟
  • چند نفره می‎روید؟
  • چند روزه برمی‌گردید؟

و موارد بسیار دیگری که همگی باعث سامان یافتن و منظم‌تر شدن برنامه سفر شما می‌شوند. علاوه بر آن، نوشتن چک لیست وسایل کمپینگ از احتمال جا گذاشتن وسایل و به دردسر افتادن شما جلوگیری می‌کند. به‌طور خلاصه اینکه نوشتن چک لیست طبیعت گردی، باعث سامان‌ یافتن هرچه بیش‌تر سفر شما می‌شود.

با این‌ حال در رابطه‌ با نوشتن چک لیست لوازم مورد نیاز کمپینگ، نیاز است که یک سری نکات را رعایت کنید تا چک‌لیست شما کامل و مناسب باشد. در ادامه ما به شما یاد خواهیم داد که چطور یک چک لیست خوب از نکات کمپینگ برای خودتان بنویسید.

چطور چک لیست طبیعت گردی و کمپینگ بنویسیم؟

چطور یک چک لیست کمپینگ بنویسیم؟

برای نوشتن چک لیست کمپینگ خوب، شما احتیاج دارید که به‌تناسب اتفاقاتی که فکر می‌کنید در سفرتان در پیش دارید وسیله بردارید. برای این‌کار نیاز است که شما تا جای ممکن سفرتان را از پیش برنامه‌ریزی کنید و وسایل موردنیازتان برای تحقق برنامه‌ریزی‌هایتان را با خودتان بردارید.

در ادامه ما لیستی از سوال‌هایی را آورده‌ایم که اگر حین نوشتن چک‌لیست طبیعت‌گردی از خودتان بپرسید و آن‌ها را در نظر بگیرید، احتمال اینکه چیزی را جا بگذارید، پایین می‌آید. در ادامه سعی کردیم تمامی نکات کمپینگ حائز اهمیت را در سوالات جای دهیم.

مقصد سفر کمپینگ کجاست؟

برای سفر قرار است کجا بروید؟

اولین نکته‌ای که نیاز است برای جمع‌ کردن وسایل سفرتان و درست‌ کردن چک لیست طبیعت گردی و سفر به آن توجه داشته باشید، مقصدی است که قصد سفر به آن را دارید. قاعدتا جمع‌ کردن وسایل برای یک منطقه جنگلی با جمع‌ کردن وسایل برای یک منطقه کویری متفاوت است.

با این‌ حال گاهی اوقات پیش‌بینی‌ کردن اینکه به کجا می‌روید ممکن است آن‌قدر ساده نباشد. در سفرهای جاده‌ای و کمپ کردن، معمولا جاهایی که شما به آن‌ها سر می‌زنید و در آن‌ها احتیاج به وسایلتان پیدا می‌کنید، تا حدی غیرقابل‌پیش‌بینی‌تر از سفر با تور یا هواپیماست.

برای اینکه بتوانید یک کمپینگ خوب داشته باشید و چک‌لیست سفرتان هم کامل باشد، نیاز است که از مپ و انواع نقشه‌ها به‌خوبی کمک بگیرید. مسیرهایی که به مقصدتان ختم می‌شود را دقیق چک کنید و وسایلی که فکر می‌کنید در توقف‌های بین مسیرتان در جاهای دیدنی دیگر موردنیازتان است را هم بردارید.

برای مطالعه بیشتر پیرامون موارد این‌چنینی، خواندن عنوان اپلیکیشن‌ها و سایت‌های کمپینگ به شما عزیزان توصیه می‌شود. در این مورد، اگر می‌خواهید خیلی محکم‌کاری کنید، مسیرهای مختلفی که به مقصدتان ختم می‌شود را چک کنید؛ و برای هریک از آن‌ها تا حدی برنامه‌ریزی کنید که اگر در طول مسیر تصمیم به تغییر مسیر گرفتید، دچار مشکل جدی و حاد نشوید.

در چه فصلی به سفر می‌روید؟

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید وضعیت آب‌وهوایی منطقه‌ای است که می‌خواهید در آن کمپ کنید. دقت‌ کردن به فصل و ماه موردنظر و اطلاع داشتن درباره وضعیت کلی آب‌وهوای مقصدتان در آن فصل، اهمیت ویژه‌ای دارد.

با این‌‌حال برای محکم‌کاری‌ کردن بهتر است روزهایی که در جاده هستید و روزهایی که در کمپ هستید را دقیق پیش‌بینی کنید و هواشناسی را برای آن روزها چک کنید تا وضعیت جوی، نتواند شما را به مشکل بیندازد. برای این‌کار می‌توانید از وب سایت Weather.com کمک بگیرید.

چند روز قرار است کمپ کنید؟

معمولاً کمپینگ بیش‌تر از یک روز طول می‌کشد و وسایلی که نیاز است شما برای کمپ کردن با خودتان ببرید، تا حدی ثابت است. ولی دررابطه‌با بردن وسایل شخصی و مخصوصاً لباس و لوازم شوینده و لوازم مصرفی مثل خوراکی‌ها، نیاز است که شما قبل از نوشتن چک لیست طبیعت گردی، به اینکه چند روز قرار است در کمپینگ بمانید را پیش‌بینی کنید و دررابطه‌با آن تصمیم بگیرید.

علاوه بر این، تصمیم‌گرفتن دررابطه‌با روزهای در سفر ماندنتان، برای چک‌کردن وضعیت جوی و آب‌وهوایی و برداشتن وسایل مرتبط با آن نیز ضروری است. در صورتی که قرار است زمان زیادی را در سفر کمپینگ بگذرانید؛ مطالعه عنوان سبک زندگی ون لایف به شما عزیزان پیشنهاد می‌شود.

چند نفری به سفر کمپینگ می‌روید؟

چند نفری به کمپینگ می‌روید؟

 بحث برداشتن وسایل شخصی را که کنار بگذاریم، در مسائلی مثل چادری که با خودتان برمی‌دارید و میزان کنسروها و خوراکی‌هایی که برداشته‌اید، کیسه‌های خواب، چراغ‌قوه و وسایلی ازاین‌دست، نیاز است که شما دقیقاً بدانید چندنفره قرار است کمپ کنید.

پس پیش از شروع سفر کمپینگ خود، به خوبی آمار دقیق مربوط به تعداد نفراتی که قرار است شما را در این سفر همراهی کنند را مشخص کنید؛ چرا که یکی از حیاتی‌ترین و مهم‌ترین نکات کمپینگ برای شما همین است.

با چه وسیله‌ای قرار است به سفر کمپینگ بروید؟

با چه وسیله‌ای قرار است بروید؟

برای نوشتن چک لیست کمپینگ، میزان جایی که دارید از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر شما با یک ماشین معمولی قصد رفتن به طبیعت‌گردی را دارید، قاعدتاً باید وسایلی به‌تناسب جایی که ماشینتان دارد بردارید و نمی‌توانید خیلی راحت هر چه که دلتان خواست بردارید.

در کمپ کردن با ون کمپر هم ممکن است شما به یک سری موارد، مثل چادر، نیاز چندانی نداشته باشید. لذا، مهم است که به‌تناسب وسیله‌‌ی نقلیه‌ای که قرار است با آن به دل طبیعت بروید، چک‌لیست خودتان را آماده کنید. اگر ون کمپر دارید، مطالعه عنوان سفر با ون کمپر به شما عزیزان پیشنهاد می‌شود.

چه وسایلی واجب است؟

حین نوشتن چک‌لیست کمپینگ، آخرین مورد و سخت‌ترین مورد این است که سعی کنید وسایل بی‌جا با خودتان نبرید. قبل از برداشتن هر آیتم، به این فکر کنید که واقعاً نیاز ضروری به آن دارید یا بدون فکر خاصی آن را برداشته‌اید؟

سنگین کردن وسایلتان، کمپ کردن و جمع‌کردن و حمل‌کردن وسایل را برایتان دشوار می‌کند و علاوه‌برآن ممکن است جا برای وسایل ضروری‌ترتان نگذارد؛ لذا بهتر است یک دسته‌بندی از وسایل ضروری ‌تا و وسایلی که دوست دارید یا جالب‌تر است همراهتان باشند، آماده کنید. بعد از اینکه وسایل ضروری را برداشتید، بخشی از این وسایل جالب غیرضروری را، تا جایی که خیلی بارتان را سنگین نکند، بردارید.

در ادامه، ما چند چک لیست پیشنهادی کلی برای شما خواهیم نوشت. شما می‌توانید از این چک‌لیست‌ها به‌عنوان پایه چک‌لیست کمپینگ شخصی‌سازی شده خودتان استفاده کنید.

در استفاده از این چک لیست کمپینگ به این نکته توجه داشته باشید که این چک‌لیست به‌صورت کلی نوشته شده است؛ و نیاز است که شما آن را با توجه‌ به جایی که می‌روید، فصلی که می‌روید و سایر مواردی که در بالا برای شخصی‌سازی کردن چک‌لیست طبیعت‌گردی گفته شد، شخصی‌سازی کنید.

چک لیست کمپینگ پیشنهادی

  • چادر: برای ایجاد محیطی امن برای خوابیدن در طبیعت و محافظت از خود در برابر تغییرات جوی، آب‌وهوا و حشرات.
  • وسایل خواب: کیسه‌خواب، پتو و بالشت
  • وسایل ایجاد روشنایی: چراغ‌قوه و فانوس برای روشن‌ کردن محیط در شب
  • ظرف و ظروف: ظروف غذا و مواد خوراکی
  • کوله‌پشتی: برای حمل تمامی لوازم به‌صورت منظم و کم‌حجم
  • کفش مناسب: برای راحتی پا و جلوگیری از آسیب‌دیدن پا در طبیعت
  • شارژر، هندزفری، مودم سیار، ابزار دیجیتال مخصوص مسیریابی، پاوربانک و سایر لوازم الکترونیکی موردنیاز
  • کلاه: برای حفاظت سر در برابر آفتاب و حفاظت از سر در برابر باران و برف
  • کفش‌ها و دمپایی‌های مناسب برای پوشیدن در آب
  • جوراب‌های گرم برای مقابله با هوای سرد
  • مواد غذایی: شامل کنسروها و غذاهای خشکی که بدون یخچال می‌توان از آن‌ها نگهداری کرد.
  • بطری‌های آب آشامیدنی یا برخورداری از منبع آب تمیز در ون کمپر
  • دستمال‌کاغذی و دستمال مرطوب
  • چاقو برای آشپزی، باز کردن در ظروف، بریدن طناب و…
  • نوشت‌افزار: برای نوشتن یادداشت‌ها، روی جعبه‌ها و بر روی نقشه‌های مسیر، استیک نوت‌ها + قلم مناسب
  • نقشه کاغذی و دیجیتال
  • لوازم بهداشتی: شامپو و وسایل و مواد شوینده مخصوص شستشوی بدن، مسواک، خمیر دندان، پنبه، لوسیون، کرم ضدآفتاب
  • لوازم ضروری اولیه: شامل داروهای تجویزی، باند، ماسک و دستکش؛ پانسمان‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها
  • روفرشی و زیرانداز
  • عینک‌ آفتابی
  • دوربین: دوربین دو چشم و تک چشم، دوربین عکاسی در صورت نیاز
  • کیف پول: برای نگه‌ داشتن پول، شناسنامه، کارت اعتباری و مدارک مهم دیگر
  • کارت حافظه یا فلش درایو برای ذخیره عکس‌ها، فیلم‌ها و فایل‌های مهم دیگر
  • باتری قابل‌شارژ: برای دوربین، چراغ قوه و نورافکن دستی و دستگاه‌های الکترونیکی دیگر که نیاز به شارژ مداوم دارند.
چک لیست طبیعت گردی برای کمپینگ

کلام پایانی

برای اینکه یک طبیعت‌‌گردی و کمپینگ خوب داشته باشید نیاز است که همه وسایل موردنیازتان را با خودتان برده باشید. با این‌ حال، این کار چندان ساده نیست. وسایلی که برای کمپ کردن نیاز دارید به‌تناسب موقعیت بسیار متغیر هستند.

علاوه‌ بر آن این لیست می‌تواند بسیار طولانی باشد؛ این طولانی و متغیر بودن، به‌سادگی می‌توانند موجبات این را فراهم کنند که شما چیزهایی را از قلم بیندازید یا چیزهایی را با خودتان حمل کنید که شاید در طول کل سفر به کارتان نیاید.

برای جلوگیری از خطاهای احتمالی در جمع کردن وسایل و لوازم ضروری سفر، شما باید بتوانید یک چک‌لیست کمپینگ خوب بنویسید. به‌طور کلی می‌توان با پرسیدن ۶ سوال، یک چک‌لیست مناسب نوشت.

شما با دانستن اینکه به کجا می‌روید؛ چند روز می‌مانید؛ چند نفره می‌روید؛ آب‌وهوا در روزهای سفر شما چطور است و قرار است به چه طریقی به سفر بروید و لوازم ضروری سفر شما کدام‌ها هستند، یک چک لیست خوب از نکات کمپینگ خود بنویسید و از سفرتان لذت ببرید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *

سبد خرید
Call Now Button